pondělí 12. ledna 2009

Přijď na AKUSTICKÝ HYDE PARK s BLACK UGANDA CHOIR

Přijď ve středu 21.ledna od 19:30 do Křišťálového sálu Staré Radnice poslouchat a třeba něco přidat na první experimentální Circulus Acusticus v Brně.

O co jde? O setkání v kruhu bez podia a hlediště. Naslouchej a až na tebe přijde řada, daruj ostatním pět minut svého času – Zahrej. Nebo zazpívej. Sám nebo s někým, kdo je s Tebou v sále – Nebo řekni příběh. Přečti něco z knížky. – Zarecituj. Zatanči. Kouzli. – Cokoliv. Je to Tvých pět minut – Nebo jen poslouchej a třeba klidně usni.


Co nachystáme? Židle – Naladěnou kytaru – Naladěnou baskytaru – Mikrofon na přizvučení – Djembe – Dřívka – Moderátora.


Zbytek večera je na nás v sále! Kdo je pro, že by svých pět minut na Hydeparku dal, ať pošle krátký mail na ralank@volny.cz.

.......................................................


Jak to (asi) bude probíhat?


Vítám jakékoliv nápady v komentářích pod článkem.


V sále jsou židle do kruhu. Vnější kruh pro ty, co chtějí jen poslouchat, vnitřní pro ty, co i zahrají. Uprostřed sálu je kombo s nazvučenou baskytarou, akustická kytara, a bedna od mikrofonu na stojanu, tak aby nástroje mohly kroužit po obvodu. Uvidíme, třeba zvučení nakonec ani nebude nutné.


Večer otevře Black Uganda Choir znělkou "20 oblíbených šlágrů", protože asi tolik příZpěvků za večer stihneme. Po krátkém přivítání zkusím demonstrovat průběh sám na sobě:


- představím se a napíšu na A4 fixem své jméno nebo přezdívku. Nějaká dobrá duše z BUCH to vylepí na stěnu.


- zahraju, řeknu nebo předvedu, co mám na srdci. Nepřetahuju a jsem ohleduplný k ostatním. (Když to bude o dvě minutky víc, hlavy se trhat nebudou, ALE !!!)


- předám štafetu následovníku v kruhu pomocí malého černého tučňáka a rozumné otázky, která mě zrovna napadne.


Kdo se nechce prezentovat individuálně, může si přát něco konkrétního z repertoiru Ugandy, nebo jiné kapely, když přijde v provozuschopném počtu. (Black Uganda Choir si sedne do vnitřního kruhu, pokud se nás sejde málo.)


O přestávce lidé mohou psát na pověšené A4 (vzít tužky!) a . Další možnost bude cca 15 minut na konci setkání. Takže se přestává hrát cca ve 21:45. Poslední píseň zase patří Ugandě podle výběru kapelníka. A další pokračuje při příštím Hyde Parku, bude-li na BKC chuť v pořadu pokračovat.


Srdečně zvou a na setkání se těší

Richard Lank
Black Uganda Choir
a
Věra Šustrová
Brněnské kulturní centrum

1 komentář:

Trhlajz řekl(a)...

Ahoj Richarde, (& zdař BUcH)

Díky moc za výborný nápad i za realizaci, smekám & s chutí přijdu, i s nějakým tím potrubím. A taky rozspamuju odkaz a pozvánku mezi dobré kamarády šumaře.

~ Jinak mikrofon je OK, i když pokud to bude stačit, dal bych přednost "unplugged" projevům, - pokud to instrumenty účastníků umožní ;-)

~ Jeden drobný námět: ... bude li si to "t.č. účinkující jedinec" přát, bylo by možno (po dohodě) zapojit i ostatní přítomné šumaře + ctěné publikum = rytmika, beglajty, bordun, apod.

~ + Případně na závěr, po exhibicích jednotlivců = zkusit nějaký společný jamm / quodlibet, improvizaci, "bubnovačku", apod. - dle chuti ;-).

Tož tak, mějte se

MáOucta

Honza